Zakaj imajo mostovi oporo z valji?
Zakaj imajo mostovi oporo z valji?

Video: Zakaj imajo mostovi oporo z valji?

Video: Zakaj imajo mostovi oporo z valji?
Video: Jebeš politiku😉 2024, Maj
Anonim

Oporniki za valje so običajno se nahaja na enem koncu dolge mostovi . To omogoča, mostu struktura se širi in krči s temperaturnimi spremembami. Ekspanzijske sile bi lahko zlomile podpira na bankah, če mostu struktura je bila "zaklenjena" na mestu. A podpora za valje ne more zagotoviti upora stranskim silam.

Prav tako se ljudje sprašujejo, zakaj je zagotovljena podpora z valji?

Pomeni, podpora za valje se bo prosto gibal po površini, ne da bi se uprl vodoravni sili. Ta vrsta podpora je zagotovljena na enem koncu razponov mostov. Razlog za zagotavljanje podpora za valje na enem koncu omogoča krčenje ali razširitev krova mostu glede na temperaturne razlike v atmosferi.

Lahko se tudi vprašamo, kaj pomeni podpora z valji? Podpore za valje se lahko prosto vrtijo in prevajajo vzdolž površine, na kateri je valj počiva. Površina je lahko vodoravna, navpična ali nagnjena pod katerim koli kotom. Nastala reakcijska sila je vedno ena sama sila, ki je pravokotna na površino in stran od površine.

Tudi zakaj je most zgrajen tako, da en konec počiva na valjih?

Ko imamo valji pri en konec potem se lahko prosto širi brez toplotnih obremenitev.poleti mostovi se lahko razširi zaradi zvišanja temperature in pozimi mostovi se lahko stisne zaradi znižanja temperature.

Kakšna je uporaba podpornih reakcij?

A podporna reakcija ali je reakcijo sila/sile, ki so pripisane a podporo za sistem, t.j. če je sistem stol, in zunanji vhodi, ki izvajajo pomembne sile na stol, so Zemlja (gravitacijska sila) in tla ("Normalna" sila; Normal se tukaj uporablja za opis sile, ki je pravokotna

Priporočena: