Zakaj je krivulja povpraševanja vodoravna?
Zakaj je krivulja povpraševanja vodoravna?
Anonim

The horizontalna krivulja povpraševanja kaže, da je elastičnost povpraševanje kajti dobro je popolnoma elastično. To pomeni, da če bi posamezno podjetje zaračunalo ceno nekoliko nad tržno ceno, ne bi prodalo nobenega izdelka.

Kaj to pomeni, ko je krivulja povpraševanja vodoravna?

A horizontalna krivulja povpraševanja je stanovanje krivulja z neskončnim naklonom na vseh točkah krivulja . To je zato, ker rahlo zvišanje cene prinese drastične spremembe in zmanjša povpraševanje na nič.

Nato se postavlja vprašanje, kaj horizontalna krivulja povpraševanja kaže o cenovni elastičnosti povpraševanja? A horizontalna krivulja povpraševanja predstavlja povpraševanje to je popolnoma elastična . To pomeni, da bodo potrošniki kupili samo blago ob določenem času cena , in bo

Podobno, zakaj je popolnoma elastična krivulja povpraševanja vodoravna?

A horizontalna krivulja povpraševanja je stanovanje krivulja z naklonom nič. Je popolnoma elastična krivulja povpraševanja . Ker je pobočje krivulja je nič, je nemogoče, da bi se cena na trgu spremenila.

Ali je krivulja tržnega povpraševanja vodoravna ali navpična?

Za izpeljavo a krivulja tržnega povpraševanja , preprosto dodajte količine, ki jih vsak potrošnik kupi po vsaki ceni. Cene na navpično osi se ne spreminjajo, ampak količine na vodoravno os so vsote potrošnikov povpraševanje . Ta skupina količin se imenuje vodoravno seštevanje.

Priporočena: