Katera vrsta računa je običajno najbolj likvidna?
Katera vrsta računa je običajno najbolj likvidna?

Video: Katera vrsta računa je običajno najbolj likvidna?

Video: Katera vrsta računa je običajno najbolj likvidna?
Video: Покупка катера. Выбор между АМГ5 и стеклопластиком 2024, Maj
Anonim

Katera vrsta računa je običajno najbolj likvidna? Likvidnost v financah po knjigi pomeni, kako hitro je mogoče katero koli sredstvo spremeniti v trden denar. Zato lahko vsak račun, ki ima samo gotovino, rečemo za najbolj likvidnega. Na primer, a preverjanje ali varčevalni račun lahko štejemo za najbolj likvidne račune.

Potem, katera vrsta računa ima običajno nizko likvidnost?

Potrdilo o depozitu je račun z nizko likvidnostjo. Potrdilo o vlogi: Potrdilo o depozitu je varčevalni račun. V potrdilu o depozitu, stranka banka vloži pavšalni znesek v bančni račun , in ga je mogoče umakniti po določenem času.

Poleg tega, katere pristojbine bi bile najvišje? Prekoračitev na bančnem računu pristojbine so najvišji vseh bank pristojbine , pri približno 35 $ na prekoračitev.

Katera je najbolj likvidna oblika varčevanja glede na to?

T/F Prihranki računi so najbolj tekoča račun.

  • Od vsake plače ali dodatka položite določen znesek ali odstotek na svoj varčevalni račun, preden porabite denar za kaj drugega.
  • Na koncu dneva vse svoje drobižje pospravite v "varčevalni" zabojnik.
  • Kadar koli prejmete nepričakovan denar, ga vložite v prihranke.

Kaj ima nizko likvidnost?

Visoko likvidnost se pojavi, ko obstaja institucija, podjetje ali posameznik ima dovolj sredstev za poravnavo finančnih obveznosti. Nizka ali tesno likvidnost je takrat, ko je denar vezan na nelikvidna sredstva ali ko so obrestne mere visoke, saj je zaradi tega najem posojil drago.

Priporočena: