Kazalo:

Katera sta dva načina pasterizacije?
Katera sta dva načina pasterizacije?

Video: Katera sta dva načina pasterizacije?

Video: Katera sta dva načina pasterizacije?
Video: Идиоты за Рулем Моторных Лодок! Пьяные рыбаки на рыбалке ! Жесть на рыбалке 2024, Maj
Anonim

Dve vrsti pasterizacije

  • Dolgotrajna nizka temperatura (LTLT)
  • Kratek čas visoke temperature (HTST)

Vprašali smo tudi, kakšen je način pasterizacije?

Pasterizacija ali pasterizacija je postopek, pri katerem voda in nekatera pakirana in nepakirana živila (npr. mleko in sadnih sokov) obdelamo z blagim segrevanjem, navadno na manj kot 100 ° C (212 ° F), da se odpravi patogenov in podaljšanje skladiščne dobe.

Podobno, kaj je Holderjeva metoda? Pri najpogostejših ni nič posebej presenetljivega ali zapletenega metoda da bo shranjeno mleko varnejše, kot bi bilo sicer. Nosilec Cilj pasterizacije ali HoP je mleko znebiti potencialno škodljivih mikrobov tako, da ga pol ure segreje na 62,5 °C (145 °F) in nato ponovno ohladi na sobno temperaturo.

Katere so v zvezi s tem različne vrste pasterizacije?

Najpogosteje se uporabljajo tri metode

  • Visokotemperaturna, kratkočasna metoda (HTST) – Ta metoda zahteva, da se mleko drži pri 161 stopinjah 16 sekund.
  • Ultra-pasterizacija (UP) – To je vrsta pasterizacije, ki jo boste najpogosteje videli na škatlah mleka, pol in pol in težke smetane.

Zakaj se temu reče pasterizacija?

Pasterizacija (oz pasterizacija ) je proces toplotne obdelave tekočine ali živila za uničenje patogenih bakterij, da je hrana varna za uživanje. Vključuje segrevanje hrane za uničenje večine škodljivih mikroorganizmov. Proizvajalci pasterizirati mlečnih in drugih živil, da bi bili varni za uživanje. Proces je imenovani po Louisu Pasteurju.

Priporočena: