Ali bi morali kupiti hišo z podpornim zidom?
Ali bi morali kupiti hišo z podpornim zidom?

Video: Ali bi morali kupiti hišo z podpornim zidom?

Video: Ali bi morali kupiti hišo z podpornim zidom?
Video: Вечная штукатурка цоколя за "дешевле некуда" из цемента и песка. часть 1. 2024, Maj
Anonim

Moje osebno pravilo je, da ne kupiti hišo če podporni zid je višja od nekaj metrov. oni se lahko zelo hitro podraži, če oni ste visoki.

Podobno se sprašuje, ali so podporni zidovi varni?

A podporni zid ki ne obdrži območja varno od zemlje, ki naj bi jo zadrževala, je neuporabna in celo nevarna. Ko a podporni zid ne uspe, skoraj vedno je zaradi vode. Hidrostatični tlak - fensi način, da rečemo "nabiranje vode" - za a podporni zid ga bo sčasoma podrl.

Vedite tudi, ali je slabo kupiti hišo na hribu? Na primer, a hiša zgrajena na a hrib ima lahko klet in velika panoramska okna. Največja težava s pobočju domovi so ponavadi drenažni. Če ima kdo a hiša višje na hrib kot vaša, bi vam lahko odtok iz te nepremičnine predstavljal težavo, če druga lastnina nima zadrževalne stene.

Poleg tega, kdo je odgovoren za podporni zid UK?

Razen če se v lastninskih listih posebej omenja odgovornost za zid , je splošno sprejeto, da oseba, katere zemljišče obdrži zid je odgovorno za njegovo popravilo in vzdrževanje.

ZAKAJ podporne stene propadejo?

Glavni vzrok za podporni zid okvara je slaba drenaža. Brez ustrezne drenaže se za njim nabere hidrostatični tlak podporni zid . Nasičena tla so bistveno težja od suhih in podporni zid morda niso zasnovani za prenašanje takšne obremenitve.

Priporočena: