Kaj ni zaključna decimalka?
Kaj ni zaključna decimalka?

Video: Kaj ni zaključna decimalka?

Video: Kaj ni zaključna decimalka?
Video: Как укладывать декоративный камень!? / Облицовка цоколя / Возможные ошибки 2024, Maj
Anonim

A ne - prekinitev , ne -ponavljanje decimalno je decimalno številka, ki se nadaljuje neskončno, pri čemer se nobena skupina števk ne ponavlja v nedogled. Decimalne številke te vrste ni mogoče predstaviti kot ulomke, zato so neracionalna števila. Ne - prekinitev , ne -ponavljanje decimalke lahko preprosto ustvarite z uporabo vzorca.

Kaj je torej primer zaključne decimalke?

Prekinitev decimalk : Prekinitev decimalk so tiste številke, ki se po nekaj ponovitvah končajo decimalno točka. Primer : 0,5, 2,456, 123,456 itd primeri od zaključevanje decimalk.

Lahko se vprašamo tudi, ali je 4 3 zaključna decimalka? Torej je 34 = 0,75, kar je spet a zaključevanje decimalke.

kaj je končna in nekončna decimalka?

decimalka številke s končnim številom števk se imenujejo kot končne decimalke medtem decimalke z neskončnim številom števk imenujemo kot ne - končne decimalke . Številka 0,34 je a zaključevanje decimalke , medtem ko 0,999 … a ne - zaključevanje decimalke . Simbol … pomeni, da se 9 razteza za nedoločen čas.

Kaj mislite s prekinitvijo?

glagol (uporablja se s predmetom), ter·mi·nat·ed, ter·mi·nat·ing. pripeljati do konca; narediti konec: do končati pogodbo. do ali pri sklenitvi: grofičin samospev konča igra. omejiti ali omejiti prostorsko; oblikujejo ali se nahajajo na koncu.

Priporočena: