Kaj je bistvena pomanjkljivost?
Kaj je bistvena pomanjkljivost?

Video: Kaj je bistvena pomanjkljivost?

Video: Kaj je bistvena pomanjkljivost?
Video: Ремонт на балконе Ошибки монтажа теплого пола. #37 2024, Maj
Anonim

A pomembna pomanjkljivost je pomanjkanje ali kombinacijo pomanjkljivosti , pri notranjem nadzoru nad računovodskim poročanjem, ki je manj huda od bistvene slabosti, vendar dovolj pomembna, da si zasluži pozornost tistih, ki so odgovorni za nadzor nad računovodskim poročanjem družbe.

Kaj tukaj pomeni pomembna pomanjkljivost?

A pomembna pomanjkljivost je a posamezna pomanjkljivost ali kombinacija pomanjkljivosti v notranjih kontrolah, povezanih s finančnim poročanjem, ki je manj huda kot bistvena slabost nadzora in vendar zadostuje za pregled tistih, ki so odgovorni za vodenje računovodskih poročil podjetja.

kaj je pomembno razkritje? A razkritje so dodatne informacije, priložene računovodskim izkazom podjetja, običajno kot pojasnilo za dejavnosti, ki imajo bistveno vplival na finančne rezultate podjetja.

Kaj je potem slabša materialna šibkost v primerjavi s pomembno pomanjkljivostjo?

A pomembna pomanjkljivost je pomanjkljivost notranjega nadzora ki imajo manj verjetno škodljive učinke na računovodske izkaze kot a materialna slabost , vendar si še vedno zasluži pozornost tistih, ki so zadolženi za upravljanje. Torej a materialna šibkost je večji pomanjkanje , in pomemben pomanjkanje je manjši.

Ali je treba bistvene pomanjkljivosti razkriti javnosti?

O: Registracijski zavezanec se je dolžan identificirati in javno objaviti razkriti vse materialne slabosti. Če vodstvo identificira a pomembno pomanjkanje na podlagi tega dejstva ni dolžan javno razkriti obstoj ali narava pomembna pomanjkljivost.

Priporočena: