Ali ima ravna krivulja povpraševanja konstantno elastičnost?
Ali ima ravna krivulja povpraševanja konstantno elastičnost?

Video: Ali ima ravna krivulja povpraševanja konstantno elastičnost?

Video: Ali ima ravna krivulja povpraševanja konstantno elastičnost?
Video: 2022 02 23 проповед игумана Рафаила на свештеномученика Харалампија у манастиру Острог 2024, Maj
Anonim

Naklon a naravnost - linijska krivulja povpraševanja , ena z a stalna naklon, ima nenehno spreminjajo elastičnost . Ni dveh točk na a naravnost - linijska krivulja povpraševanja enako elastičnost . Cena elastičnost od povpraševanje je drugačen na vsaki točki na a krivulja povpraševanja z stalna naklon.

Vprašanje je tudi, ali ima linearna krivulja povpraševanja konstantno elastičnost?

Na splošno a krivulja je elastična če je je ravno in bolj neelastično, če je je več navpičnice. Vendar pa ta lahko bodite malo zavajajoči. Tudi na a linearno (naravno) povpraševanje ali dobavo krivulja , elastičnost je ne stalna za celoto krivulja.

Nato se postavlja vprašanje, kakšna je povezava med naklonom in elastičnostjo krivulje povpraševanja? Elastičnost od povpraševanje je odstotna sprememba zahtevane količine za določen odstotek spremembe cene izdelka. The naklon od krivulja povpraševanja je sprememba cene za dano spremembo zahtevane količine, merjena v enotah proizvodnje. Čeprav so po definiciji podobne, so enote za vsak ukrep različne.

Podobno se lahko vprašate, kateri odsek ravne krivulje povpraševanja je elastičen?

Elastičnost vzdolž a ravna krivulja povpraševanja se spreminja od nič na osi količine do neskončnosti na osi cene. Pod sredino a ravna krivulja povpraševanja , elastičnost je manj kot ena in podjetje želi zvišati ceno, da poveča skupni prihodek.

Zakaj se elastičnost spreminja na linearni krivulji povpraševanja?

Cenovne elastičnosti vzdolž a Linearna krivulja povpraševanja Cena elastičnost od povpraševanje se razlikuje med različnimi pari točk vzdolž a linearna krivulja povpraševanja . Nižja kot je cena in večja kot je zahtevana količina, nižja je absolutna vrednost cene elastičnost od povpraševanje.

Priporočena: