Kakšna je točka zaustavitve za popolnoma konkurenčno podjetje?
Kakšna je točka zaustavitve za popolnoma konkurenčno podjetje?

Video: Kakšna je točka zaustavitve za popolnoma konkurenčno podjetje?

Video: Kakšna je točka zaustavitve za popolnoma konkurenčno podjetje?
Video: MJC Stream: О чем говорят лиды? 2024, Maj
Anonim

Če je tržna cena, ki a popolnoma konkurenčno podjetje obrazov je nad povprečnimi spremenljivimi stroški, vendar pod povprečnimi stroški, potem je podjetje kratkoročno nadaljevati s proizvodnjo, dolgoročno pa izstopiti. Pokličemo točka kjer krivulja mejnih stroškov prečka krivuljo povprečnih variabilnih stroškov izklopna točka.

Podobno se postavlja vprašanje, kdaj naj se popolnoma konkurenčno podjetje zapre?

Kratkoročno, a podjetje ki posluje z izgubo (kjer je prihodek manjši od skupnih stroškov ali je cena nižja od stroškov na enoto) mora odloči za operacijo ali začasno ugasniti . The ugasniti pravilo pravi, da »kratkoročno a podjetje bi moralo nadaljuje z delovanjem, če cena presega povprečne spremenljive stroške.”

Vedite tudi, kakšna je točka zaprtja podjetja? A izklopna točka je raven poslovanja, na kateri podjetje nima koristi za nadaljnje poslovanje in se zato odloči ugasniti začasno (ali v nekaterih primerih za stalno). To je posledica kombinacije proizvodnje in cene, kjer podjetje zasluži ravno toliko prihodkov, da pokrije svoje skupne spremenljive stroške.

V skladu s tem, kako se izračuna točka zaustavitve v popolni konkurenci?

Kratka vožnja izklopna točka za konkurenčno podjetje je raven proizvodnje na minimumu krivulje povprečnih spremenljivih stroškov. Predpostavimo, da je funkcija skupnih stroškov podjetja TC = Q3 -5Q2 +60Q +125. Potem je njegova funkcija spremenljivih stroškov Q3 –5Q2 +60Q, njena povprečna funkcija spremenljivih stroškov pa je (Q3 –5Q2 +60Q)/Q= Q2 –5Q + 60.

Katera krivulja povpraševanja na grafu na desni je povezana s točko zaustavitve za to popolnoma konkurenčno podjetje?

Glede na graf je krivulja povpraševanja 2 povezana s točko zaustavitve za to popolnoma konkurenčno podjetje. Pri povpraševanju 2 je podjetje na točki, kjer je mejni prihodek natančno enak povprečni spremenljivi stroški zato ni razloga za nadaljevanje proizvodnje.

Priporočena: