Kaj je ekonomija prevzemnika cen?
Kaj je ekonomija prevzemnika cen?

Video: Kaj je ekonomija prevzemnika cen?

Video: Kaj je ekonomija prevzemnika cen?
Video: НЕФТЬ и ЭКОЛОГИЯ. Спасут ли нас электромобили? 2024, Maj
Anonim

A cenilec je oseba ali podjetje, ki nima nadzora, da bi narekoval cene za blago ali storitev. V svetu trgovanja, a cenilec je trgovec, ki ne vpliva na cena delnice, če kupi ali proda delnice.

Kaj je v zvezi s tem primer cenovno uravnavanja?

A cenilec je podjetje, ki prodaja tako komodizirane izdelke, da mora sprejeti prevladujoči trg cena za svoje izdelke. Za primer , kmet prideluje pšenico, ki je blago; kmet lahko prodaja le na prevladujočem trgu cena.

Lahko se tudi vprašamo, kaj je prejemnik cene? Prejemniki cen . Prodajalci, ki morajo prevzeti trg cena da bi prodali svoj izdelek. Ker vsak cenilci proizvodnja je majhna glede na celoten trg, prevzemniki cen lahko vso svojo proizvodnjo prodajo na trgu cena , vendar ne morejo prodati nobene svoje proizvodnje na a cena višje od trga cena.

Če upoštevamo to, kaj je oblikovalec cen in oblikovalec cen?

A oblikovalec cene je nasprotje a cenilec : Prejemniki cen sprejeti prevladujoči trg cena in prodajo vsako enoto na istem trgu cena . Prejemniki cen najdemo na popolnoma konkurenčnih trgih. Cena proizvajalci lahko vplivajo na trg cena in uživaj Cenitev moč.

Kaj je tisti, ki jemlje cene v popolni konkurenci?

V popolno tržne razmere (imenovane tudi popolna konkurenca ) podjetje je a cenilec ker lahko druga podjetja zlahka vstopijo na trg in proizvedejo izdelek, ki se ne razlikuje od izdelka vsakega drugega podjetja. To onemogoča, da bi katero koli podjetje ustanovilo svoje cene.

Priporočena: