Kaj pomeni, ko je knjiga ponatis?
Kaj pomeni, ko je knjiga ponatis?

Video: Kaj pomeni, ko je knjiga ponatis?

Video: Kaj pomeni, ko je knjiga ponatis?
Video: Мой ОТЕЦ ОТВЕТИЛ с того света на кладбище † Что он хотел сказать? ФЭГ † ЭГФ † The ghost's voice 2024, Maj
Anonim

ponatis . Za ponatis nekaj je, da ga ponovno objavimo ali izdamo v novi obliki. Ko a knjigo je uspešnica, njen založnik bo ponatis na tisoče ali celo milijone izvodov. Pokličete lahko novejšo tiskano izdajo a knjigo ali članek iz revije a ponatis , tudi.

Kaj je torej ponatisnjena izdaja knjige?

A ponatis je organiziran, ko naša zaloga trenutnega vodnika zmanjka. Bibliografske informacije pod sliko na sprednji naslovnici na vsakem knjige stran na naši spletni strani prikazuje knjige datum zadnje objave, ki je datum zadnje naklade (to je lahko prva naklada določenega izdaja ali a ponatis ).

Poleg zgoraj, kaj je zahteva za ponatis? A ponatis je kopija članka ali oglasa. Na voljo so natanko izvirno natisnjeni, na sijajnem papirju 70#, v večkratnikih od 100 do skupno 300.

Kako torej ugotoviti, ali je knjiga ponatis?

Prepoznavanje prve izdaje a knjiga Založnik lahko na strani z avtorskimi pravicami dejansko navede besede "prva izdaja" ali "prvi tisk". Druga pogosta metoda identifikacije je številska črta – to je vrstica številk na strani z avtorskimi pravicami. običajno, če ena je prisotna v vrstici, potem je prva izdaja.

Ali je ponatis enak novi izdaji?

B. Vendar, če je ponatisne izdaje vključuje: spremembo imena založnika ali oblike imena založnika, ALI je izdano pod drugim odtisom enako založnik, OR. a novo datum avtorskih pravic, ALI. a nova izdaja izjava, npr. "Revidirano Izdaja , " "Drugo Izdaja , " "Prva mehka vezava Izdaja , " itd., ALI.

Priporočena: