Kaj je razumna nastanitev v stanovanju?
Kaj je razumna nastanitev v stanovanju?

Video: Kaj je razumna nastanitev v stanovanju?

Video: Kaj je razumna nastanitev v stanovanju?
Video: Вдохновляющая архитектура в Австралии 🏡 Устойчивые архитектурные решения 2024, April
Anonim

V nastanitev kontekst, a razumna nastanitev je sprememba pravila, politike, prakse ali storitve, ki je morda potrebna, da se invalidu omogoči enake možnosti za uporabo in uživanje stanovanja. Neuspeh pri zagotavljanju a razumna nastanitev se lahko razlaga kot diskriminacija.

Podobno se lahko vprašate, kaj je primer razumne prilagoditve?

Primeri od razumne namestitve vključujejo dostopnost obstoječih objektov; prestrukturiranje delovnih mest; skrajšani ali spremenjeni urniki dela; pridobivanje ali spreminjanje opreme; spreminjanje testov, gradiva za usposabljanje ali politik; in zagotavljanje usposobljenih bralcev ali tolmačev.

Prav tako lahko najemodajalec zavrne razumno namestitev? Da. Ponudnik stanovanj lahko zanika prošnja za a razumna nastanitev če zahteve ni vložil invalid ali v njegovem imenu ali če ni potrebe, povezane z invalidnostjo, namestitev.

Podobno se lahko vprašamo, kdo plača razumno namestitev?

Na splošno je v skladu z Zakonom o poštenih stanovanjih ponudnik stanovanj odgovoren za stroške, povezane z a razumna nastanitev razen če gre za neupravičeno finančno in administrativno breme, medtem ko je najemnik ali nekdo, ki deluje v njegovem imenu, odgovoren za stroške, povezane z razumno spremembo.

Kakšna je razlika med razumno prilagoditvijo in spremembo?

The Razlike med namestitvami in spremembami V skladu s pravičnim stanovanjskim zakonom. A razumna nastanitev je sprememba, izjema ali prilagoditev pravila, politike, prakse ali storitve. A razumna sprememba je strukturna sprememba prostorov.

Priporočena: