Kakšen je pomen časa strjevanja cementa?
Kakšen je pomen časa strjevanja cementa?

Video: Kakšen je pomen časa strjevanja cementa?

Video: Kakšen je pomen časa strjevanja cementa?
Video: Ёлка из бетона к Новому году. Прикольная поделка из цемента своими руками. 2024, April
Anonim

Nastavitev časa je pomembno za namene, kot so rokovanje, transport, namestitev in dajanje zahtevane oblike beton . Začetno nastavitev časa - the čas ko pasta začne izgubljati svojo plastičnost. je pomembno za transport, postavitev in zbijanje cementbeton.

Kakšen je torej pomen določanja časa strjevanja cementa?

o Začetna nastavitev časa test je pomembno za transport, polaganje in zbijanje cement beton. o Začetna nastavitev časa trajanje je potrebno za odložitev procesa hidratacije ali utrjevanja. o Končno čas nastavitve ali je čas ko pasta popolnoma izgubi svojo plastičnost.

Prav tako, kdaj naj se beton začne strjevati? Skratka, sušenje bi se moralo začeti po najmanj šestih urah (čas končne nastavitve cement ) in najmanj 24 ur. Torej, kdaj utrjevanje betona mora začnite je različna in odvisna od tega, kdaj je površina beton se začne sušiti.

Preprosto tako, kaj pomeni čas strjevanja cementa?

Začetno nastavitev časa trajanje je potrebno za odložitev procesa hidratacije ali utrjevanja. Končno čas nastavitve ali je čas ko pasta popolnoma izgubi svojo plastičnost. Je čas vzeti za cement paster cementni beton da se dovolj strdi in doseže obliko kalupa, v katerem je odlit.

Kakšna je normalna konsistenca cementa?

Standard doslednost ali normalna doslednost od a cement pasta je opredeljena kot količina vode (v utežnem odstotku suhe cement ), ki omogoča, da bat vicat prodre do globine od 5 do 7 mm od dna vicat kalupa.

Priporočena: