Kolikokrat večja je številka na mestu desetin kot na mestu stotink?
Kolikokrat večja je številka na mestu desetin kot na mestu stotink?

Video: Kolikokrat večja je številka na mestu desetin kot na mestu stotink?

Video: Kolikokrat večja je številka na mestu desetin kot na mestu stotink?
Video: Kocúr na kolieskových korčuliach / Čítame cez web 2024, April
Anonim

Vrednost številka 8 v desetino je 10 krat več kot vrednost številka 8 v stotinke.

Na ta način, kaj je število, ki ima številko na desetinskem mestu, stotinke ali več?

A število, ki ima številko na desetinki , stotih mest ali več se imenuje decimalno številke . Kaj številko potem ko se decimalna vejica imenuje decimalna številko , se je vrednost vedno začela desetih mestih vrednost, nato sledi stotinke , nato tisočinke, nato še tisočinke, nato stotisočake itd.

Veš tudi, kako najdeš stotinke v decimalki? Mesto Vrednost za Decimalne številke Ti izrazi se uporabljajo od leve proti desni, začenši s prvo številko za decimalno točka. Na primer, število 0,1234 ima "1" v desetinkah mesto , "2" v stotinke , "3" v tisočinkah mesto , in "4" v desetih tisočakih mesto.

V skladu s tem, katera številka je na stotinkah?

Prva številka desno od decimalne vejice je v desetinkah mesto . Druga številka desno od decimalne vejice je v stotinke . Tretja številka desno od decimalne pike je v tisočinkah mesto . Četrta številka desno od decimalne vejice je v desetih tisočakih mesto in tako naprej.

Ali so desetinke večje od stotink?

Ulomek 7/10 je enakovreden 70/100, kar je jasno večji od 7/100. Zato se pri primerjavi decimalk začne z desetine mesto in nato stotinke mesto itd. Če ima ena decimalka višje število v desetine mesto potem je večji od decimalka z manj desetinke.

Priporočena: