Katera je močnejša okrogla ali kvadratna cev?
Katera je močnejša okrogla ali kvadratna cev?

Video: Katera je močnejša okrogla ali kvadratna cev?

Video: Katera je močnejša okrogla ali kvadratna cev?
Video: Я работаю в Частном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2024, Maj
Anonim

Odgovor je okrogla cev ima večjo odpornost tako na upogibno kot na torzijsko zvijanje kot kvadratni za dano težo. Uporabite ERW cevi saj je veliko, veliko močnejši kot CHS.

Prav tako je treba vedeti, katera je močnejša kanalska ali kvadratna cev?

Tube je močnejši . Pravokotna cev je močnejši kot okrogla cev pri upogibanju; okrogel cev je močnejši v torziji (zvijanje). Oba sta močnejši kot kanal.

Nato se postavlja vprašanje, ali je krog močnejši od kvadrata? V gradbeništvu je stolpec okrogle oblike v primerjavi z a kvadratni istega območja, nato pa krog je močnejši . Če pa gre za tram čez dve steni in je odsek krožen, je šibkejši kot kvadrat oddelek. Tukaj je kvadratni /pravokotna je močnejši zaradi stabilnosti.

Poleg tega je žarek močnejši od kvadratnih cevi?

Jaz- žarek je zasnovan tako, da daje najboljši I z večjim deležem površine preseka, ki je bolj oddaljen od središčne črte žarek . Pravokotna cev z najdaljšo dimenzijo navpič je naslednji in kvadratni najslabše, ker je I za pravilne odseke odvisen od tretje moči navpične dimenzije.

Kako močna je kvadratna jeklena cev?

Najpogostejši (in verjetno najcenejši) kvadratni strukturno cevi izdelan je iz ogljika A36 jeklo z največjo mejo tečenja 36 000 psi. Morda so ocene višje, vendar bi morali preveriti (ali google) jeklo dobavitelji. Največja strižna napetost je treba vzdrževati pod 14 400 psi.

Priporočena: