Kakšna je kritična meja za kuhanje?
Kakšna je kritična meja za kuhanje?

Video: Kakšna je kritična meja za kuhanje?

Video: Kakšna je kritična meja za kuhanje?
Video: ВЫ ЗАБУДЕТЕ про БЕЛЯШИ и ЧЕБУРЕКИ! МУКА + КИПЯТОК! Я Не УСТАЮ ИХ Готовить! Быстрые ЛЕПЕШКИ! 2024, Maj
Anonim

Kritične meje se razlikujejo glede na postopek, za primer , med ohlajeno skladiščenje to bo opredeljeno temperaturo mejna vrednost, na primer 5˚C ali kritična meja za kuhanje mesa, je lahko 75˚C. Kritična meja se nikoli ne sme kršiti, sicer bo ogrožena varnost hrane.

Vprašano je tudi, kakšna je kritična meja?

Opredelitev: Kritična meja : Največja in/ali najnižja vrednost, do katere a. biološke, kemijske ali fizikalne parametre je treba nadzorovati pri a. CCP, da prepreči, odpravi ali zmanjša na sprejemljivo raven. pojava nevarnosti za varnost hrane.

Katere so kritične meje v hrani? A kritična meja je največja in/ali najnižja vrednost, pri kateri je treba na CCP nadzorovati biološki, kemični ali fizikalni parameter, da se prepreči, odpravi ali zmanjša na sprejemljivo raven pojav hrano varnostno nevarnost.

Torej, kakšen je primer kritične meje?

Kritične meje mora biti nekaj, kar je mogoče spremljati z merjenjem ali opazovanjem. Biti morajo znanstveno in/ali zakonsko utemeljene. Primeri vključujejo: temperaturo, čas, pH, aktivnost vode ali razpoložljiv klor.

Kateri je primer določitve kritične meje za piščanca?

Vzpostaviti Primer kritičnih meja : Za ubijanje bakterij, surovo piščanca prsi je treba kuhati na notranjo temperaturo 165 stopinj Fahrenheita 15 sekund.

Priporočena: